Gentle yoga met een vleugje QiGong

Een Gentle yogales is geschikt voor mensen die een zachte en meer toegankelijke vorm van yoga willen beoefenen. Het tempo is rustig en de nadruk ligt op het losmaken van spanning in schouders en bovenrug, bekken en onderrug en de rug zelf. Bewegen op de adem en ruimte makend in het lichaam.

Naast yoga is mijn favoriete bewegingsvorm QiGong. Gebaseerd op de Chinese Medische Leer is QiGong erop gericht om lichaam en geest in balans te brengen en gezond te houden. Door zachte vloeiende bewegingen op de adem en in aandacht uit te voeren, kom je in een meditatieve staat van beweging. Dit bevordert de doorstroming van de energie of qi en maakt lichaam en geest sterker en helpt stress en negatieve emoties te beheersen.
Tijdens een bijscholing QiGong voor yogadocenten heb ik me laten inspireren door Mimi Kuo Deemer, zij combineert Yoga met QiGong en gebruikt daarbij veel beeldtaal, als wolken verdrijven of de beer zwemt in de oceaan.
De zachte en vloeiende oefeningen zijn sierlijk en eenvoudig uit te voeren, voor iedereen geschikt en een weldaad voor lichaam en geest.

Omdat stress een enorme invloed heeft op onze gezondheid en ons geestelijk welzijn, is de focus gericht op ontspanning door adem en ontspanningsoefeningen.

Wekelijkse les live via Zoom

Elke zaterdagochtend van 9.30 tot 10.40 uur € 12,50 losse les of € 40 per maand
Je kunt de les ook in je eigen tijd online volgen, je ontvangt dan een opname van de les deze blijft een week geldig.

Mail sigrid@herstelyoga.nl

Bel naar 06.38690860