Gentle yoga met een vleugje QiGong

Een Gentle yogales is geschikt voor mensen die een zachte en meer toegankelijke vorm van yoga willen beoefenen. Het tempo is rustig en de nadruk ligt op het losmaken van spanning in schouders en bovenrug, bekken en onderrug en de rug zelf. Bewegen op de adem en ruimte makend in het lichaam.

Naast yoga is mijn favoriete bewegingsvorm QiGong. Gebaseerd op de Chinese Medische Leer is QiGong erop gericht om lichaam en geest in balans te brengen en gezond te houden. Door zachte vloeiende bewegingen op de adem en in aandacht uit te voeren, kom je in een meditatieve staat van beweging. Dit bevordert de doorstroming van de energie of qi en maakt lichaam en geest sterker en helpt stress en negatieve emoties te beheersen.
Tijdens een bijscholing QiGong voor yogadocenten heb ik me laten inspireren door Mimi Kuo Deemer, zij combineert Yoga met QiGong en gebruikt daarbij veel beeldtaal, als wolken verdrijven of de beer zwemt in de oceaan.
De zachte en vloeiende oefeningen zijn sierlijk en eenvoudig uit te voeren, voor iedereen geschikt en een weldaad voor lichaam en geest.

Omdat stress een enorme invloed heeft op onze gezondheid en ons geestelijk welzijn, is de focus gericht op ontspanning door adem en ontspanningsoefeningen.

Wekelijkse les live via Zoom

Elke zaterdagochtend van 9.30 tot 10.40 uur € 12,50 losse les of € 40 per maand
Je ontvangt de opname van de les en deze blijft een week geldig.

Mail sigrid@herstelyoga.nl

Bel naar 06.38690860

Herstelyoga

Fysiek en mentaal herstel vinden door beweging.

Kenmerken

In deze Herstel Yogales brengen we de aandacht in het hier en nu. Je wordt begeleid om met jouw lichaam te bewegen, precies zoals deze zich in het moment aandient. Zonder het te forceren of te negeren.

Inhoud les

Tijdens deze les vergroten we een liefdevolle aandacht voor lichaam en geest. Onze gedachten zijn van directe invloed op ons lichaam en ons immuunsysteem. Door hier steeds weer bewust van te worden, stimuleren we het lichaamseigen herstellend vermogen. Ervaar het helende effect van yoga en meditatie in een veilige omgeving. Een toegankelijke les waarin we de tijd nemen voor de houdingen d.m.v een heldere opbouw en uitleg. De les bestaat uit korte meditaties, kracht & coördinatie, balans, rekoefeningen, ontspanningstechnieken, ademhaling en visualisaties.

Geschikt voor

Voor iedereen die wil werken aan een groter lichaamsbewustzijn en meer vertrouwen in het lichaam. Hierdoor is deze les ook bijzonder geschikt voor mensen met een chronische ziekte, een beperking, of herstellende van een moeilijke periode.

Wekelijkse les

Op woensdag van 10.30 tot 11.45 uur

Bij Yogaschool Noord op de Nachtegaalstraat, aanmelden bij Yogaschool Noord

mail naar info@yogaschoolnoord.nl

bel naar 020 2440 277

Stoelyoga

Ik was heel benieuwd wat stoelyoga me zou brengen en na het volgen van een bijscholing en het geven van de lessen aan een wekelijkse vaste groep, ben ik nu helemaal fan. Ik ben blij verrast en enthousiast over het effect ervan en de vele mogelijkheden die je ermee hebt.

Deelnemers zijn heel gevarieerd in leeftijd en lang niet altijd ouderen, waarbij zitten op een mat niet goed meer lukt. Zo zijn er mensen met rugklachten, fybromyalgie, artritis, ptts stoornis en is de les toegankelijk voor een nog veel grotere groep. Denk aan mensen met weinig energie, herstellende van ziekte of operatie en aan mensen in een rolstoel.

Kenmerkend voor de les is comfortabel bewegen en tegelijk de houdingsspieren te verstevigen. Alles binnen de grenzen van de eigen mogelijkheid. Deelnemers worden aangespoord om vooral het lichamelijk effect van de oefening goed waar te nemen en te stoppen wanneer het nodig is.

Er is tijdens de les veel aandacht voor ontspanning en spanning in het lichaam, voor de adembeweging en het waarnemen van de adem en ruimte zoeken in het lichaam.  Dit alles met een goede dosis humor omdat lachen vanzelf ontspanning en ontlading brengt. En soms doen we een stoeldansje op muziek.

Effecten van stoelyoga:

 • Lichaamsbewustzijn
 • Spanning opheffen en ruimte ervaren
 • Steviger op de voeten en benen staan
 • De houdingsspieren verstevigen
 • Gewrichten losmaken
 • Ademruimte
 • Ontspanning

Wekelijks Stoel yogales

Wekelijks les bij Yogaschool Noord Nachtegaalstraat, op woensdag van 12 tot 13 uur
Aanmelden via Yogaschool Noord

mail naar info@yogaschoolnoord.nl

bel naar 020 2440 277

Stoelyoga voor mensen met dementie

Voor mensen met dementie is het van belang dat de bewegingen afgestemd zijn op wat mensen aan kunnen, dat kan per groep nogal verschillen. Eenvoudige bewegingen, ritmisch en al dan niet op muziek. Deelnemers worden aangespoord om actief mee te doen en worden enthousiast wanneer de oefening goed lukt, het zelfvertrouwen neemt toe.

Er is tijdens de les veel aandacht voor het losmaken van de gewrichten en voor het vrijmaken van de adembeweging omdat spanning de adem belemmert.

Tijdens de les knoop ik gesprekjes aan met mensen en maak ik contact. Ik maak gebruik van oude bekende liedjes waarop we bewegen en of meezingen. Dit alles met een goede dosis humor omdat lachen vanzelf ontspanning en ontlading brengt.

Effecten van stoelyoga:

 • Gewrichten losmaken
 • Ademruimte
 • Spanning opheffen en ruimte ervaren in het lichaam
 • Gevoel van welzijn
 • Lichaamsvertrouwen
 • Ontspanning

Lessen op lokatie bij verpleegtehuizen en ook aan huis, privéles.

Wil je meer informatie mail dan naar sigrid@herstelyoga.nl

Of bel mij 06.38690860

Hormoonyoga

Hormoon Yoga is een holistische vorm van beweging en heeft effect op je lichaam en je geest. Doel van deze vorm van yoga is om met gerichte aandacht de hormoon balans te herstellen. Door tijdens de oefeningen je te richten op de hoofd hormoonklieren, de schildklier, hypofyse en eierstokken, stimuleer je de hormoonbalans en de orgaanwerking. Er zijn veel verschillende technieken en series, ik noem er enkele van.

Hormoonserie Dinah Rodrigues

Deze serie bestaat uit 12 oefeningen, is dynamisch met mooie rustige momenten en leidt tot snelle resultaten bij regelmatige beoefening. Er horen een aantal specifieke technieken bij als de vuuradem of bhastrika en het energiecircuit of de kleine hemelse kringloop (micro cosmic orbit) een begrip uit de Tao. Het grootste effect krijg je door regelmatige beoefening en dat vraagt wat van je inzet. Wanneer je de hele serie uit het hoofd kent, kan je deze in 30 minuten uitvoeren. Je kunt er ook voor kiezen om steeds een aantal oefeningen te kiezen die je beoefent naargelang de behoefte van het moment.

Hormoonherstel yogales

In de loop der jaren is er een mix ontstaan waarbij ik een aantal technieken en series combineer welke ik zelf heel fijn vind. Ayurveda yogaseries gecombineerd met hormoon oefeningen en Chi Gongseries. Tijdens de les is er veel persoonlijke aandacht, wat heb jij nodig op dit moment? En voor ontspanning aangezien stress een belangrijke oorzaak kan zijn van hormonale disbalans.

Hormoonyoga is geschikt voor vrouwen met pms, een kinderwens, (vervroegde) overgang, pcos en andere hormonale klachten. Als je overspannen bent of burn-out klachten hebt, kan hormoonyoga ook effectief zijn. De hormonen kunnen in balans komen zodat klachten kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen. Daarnaast worden de vitaliteit en kracht verhoogd.

Ook als je geen klachten hebt is hormoonyoga fijn, omdat het de vitaliteit en kracht verhoogt. Het helpt je om lekker(der) in je vel te zitten en om heerlijk te ontspannen.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen