Stoelyoga

Ik was heel benieuwd wat stoelyoga me zou brengen en na het volgen van een bijscholing en het geven van de lessen aan een wekelijkse vaste groep, ben ik nu helemaal fan. Ik ben blij verrast en enthousiast over het effect ervan en de vele mogelijkheden die je op de stoel hebt.

Deelnemers zijn heel gevarieerd in leeftijd en lang niet altijd ouderen, maar ook jongeren waarbij zitten op een mat niet goed meer lukt. Zo zijn er mensen met rugklachten, fybromyalgie, artritis, ptss stoornis en is de les toegankelijk voor een nog veel grotere groep. Denk aan mensen met weinig energie, herstellende van ziekte of een operatie en aan mensen in een rolstoel.

Kenmerkend voor de les is comfortabel bewegen en tegelijk de houdingsspieren te verstevigen. Alles binnen de grenzen van de eigen mogelijkheid. Deelnemers worden aangespoord om vooral het lichamelijk effect van de oefening goed waar te nemen en te stoppen wanneer het nodig is.

Er is tijdens de les veel aandacht voor ontspanning en spanning in het lichaam, voor de adembeweging en het waarnemen van de adem en ruimte zoeken in het lichaam.  Dit alles met een goede dosis humor omdat lachen vanzelf ontspanning en ontlading brengt. En soms doen we een stoeldansje op muziek.

Effecten van stoelyoga:

  • Lichaamsbewustzijn
  • Spanning opheffen en ruimte ervaren
  • Steviger op de voeten en benen staan
  • De houdingsspieren verstevigen
  • Gewrichten losmaken
  • Ademruimte
  • Ontspanning
Wekelijkse les

Op woensdag van 12 tot 13 uur, nu live via Zoom (gedurende de lockdown)
aanmelden bij sigrid@herstelyoga.nl
Op dinsdag van 9.30 tot 10.30 uur live via Zoom
aanmelden bij sigrid@herstelyoga.nl
kosten deelname 5 euro

Bij Yogaschool Noord op de Nachtegaalstraat, aanmelden bij Yogaschool Noord

mail naar info@yogaschoolnoord.nl

bel naar 020 2440 277